Premio neemt doorstart in Wallonië

Kontich ,

Premio, de franchise retailformule van Goodyear Retail Systems werd gelanceerd in Vlaanderen in 2022 en neemt nu, met twee nieuwe leden in Wallonië, een doorstart in het Franstalig landsgedeelte.

Bandencentrale MPG in Dinant en Vulco Carli Sabatino in Mettet besloten over te schakelen naar het Premio concep

Door de aansluiting bij Premio, maken deze twee bedrijven nu deel uit van een internationaal netwerk van ongeveer 700 Premio bandencentrales. Een team van 80 medewerkers zorgt voor de ondersteuning op vlak van inkoop, verkoop, marketing, operations, digitalisering, training en kwaliteit. Vanaf nu kunnen dus ook bandencentrales in Wallonië hiervan genieten.

“Ik wil me met mijn bedrijf onderscheiden van de andere bandencentrales in mijn regio,” zegt Pascal Dupont, zaakvoerder van MPG Dinant. “Om dit te realiseren maak ik gebruik van de Premio uitstraling en formule. In een eerste stap ga ik mijn receptie en wachtruimte aanpassen aan de Premio richtlijnen met onder meer een bandenwand met een touchscreen waar klanten alle informatie over banden kunnen bekijken. Stap twee is het aanpakken van mogelijke verbeterpunten die uit de eerste 0-meting van de Premio Customer Fulfillment audit naar boven kwamen. Daarna ga ik met de hulp van het marketingteam mijn vernieuwde bedrijf opnieuw onder de aandacht brengen van mijn bestaande en potentiële klanten.”

Ook Jarno Carli, jonge zaakvoerder van Vulco Carli Sabatino in Mettet, wil de zaak die hij van zijn vader heeft overgenomen, aanpassen aan de behoeften van de huidge en toekomstige klant. Hij gaat, eveneens als Pascal Dupont, zijn bedrijf volledig verbouwen en inrichten volgens de Premio look and feel.

Deze nieuwe Premio uitstraling en inrichting werd in 2022 ontwikkeld en pas na meerdere internationale marktonderzoeken gelanceerd in landen als Polen, Duitsland, Nederland en ook België. Doel is door de uitstraling te laten zien en ervaren dat ook de aangesloten bandenspecialisten mee zijn met het digitale tijdperk en de steeds evoluerende voertuigtechnologie . De herlancering van het merk en de reorganisatie van het servicepakket van Premio zijn tot dusver zeer goed ontvangen door de aangesloten franchisenemers. Veel van de ondervraagde leden melden onder meer een merkbare toename van de aantrekkelijkheid als werkgever, die met name tot uiting komt bij het zoeken naar werknemers.